Nechajte si poradiť vašimi ušami

Ochrana osobných údajov     © 2022 Zalan Schuster

ZS Acoustics

Teljesítményerősítők:

Electrocompaniet-ZS Acoustics AW 600 (NEMO)

Mono teljesítményerősítő


A legendás teljesítményerősítő speciális változata. Kizárólag azzal a céllal van módosítva, hogy a lehető legjobban játsszon. Az eredeti erősítő gyártója több szempontot is figyelembe vett (átlagvevő elvárásai, ár, megjelenés stb.), ami kompromisszumokhoz vezetett. Az említett módosítások, megszüntették ezeket a kompromisszumokat.


Az alapverzió már annyira jó, hogy maga Michael Jackson is használta ezeket az erősítőket stúdiójában, valamint zenei producere és hangmérnöke, Bruce Swedien. Ő masterelte és keverte a Dangerous album utolsó dalait, majd a későbbi albumokat. Akkor vásárolta meg őket, amikor majdnem befejezte a Dangerous albumot, és újra keverte az egész albumot, mert olyan hiányosságokat tártak fel a felvételen, amelyeket a Electrocompaniet NEMO végerősítők nélkül nem hallott meg. Annak idelyén még a régi Electrocompaniet NEMO végerősítőt használta, nem a mostanit, ami még jobb minőségű.


A ZS Acoustics továbbfejlesztett, módosított változata még tovább megy. Megnövelt dinamika, mélyhang-szabályozás, gyorsabb membránválasz (impulz válasz), a közép- és magashangok még tisztább szólnak. A felvételen minden apró részlet kiderül. Olyan hangokat hall meg, amelyekről nem is tudta, hogy a felvételen rajta vannak. A zenekar terjedelmesebben játszik. A térhangzás, az alacsony frekvenciák és a valósághű zenei megjelenítés még jobb stabilizálása a teljes frekvenciatartományban. Öröm vele zenét hallgatni! A soroszat gyártott NEMO és a módosított NEMO között hasonló a különbség hasonló, mint az AW180 és a NEMO között.


Ezekből a módosított erősítőkből egy párat használok a hallgatószobámban referencia teljesítményerősítőként.


Többen segítettek a fejlesztésben. Például Caelin Gabriel, a Shunyata tervezője és alapítója. Ő tud a világon a legtöbbet a hálózati (táp-) kábelekről. A legmagasabb gyártású a dupla fázisú Sigma sorozatú Shunyata belső hálózati kábeleket vannak használva.

Rainer Mundorf legjobb kondenzátoraival, Kreitner Miklós a Vishay Magyarországtól, akik az erősítő továbbfejlesztett változatában használt legjobb diódákat gyártják, Wolfgang Paultauf, a Paultauf márkájú erősítők és hangszórók tervezője, JP (aki a teljes nevét kérte titokba tartani) kb. 15 éves tapasztalattal rendelkezik a sorozatgyártású audioberendezések tovább fejlesztésében.


A fejlesztés 1,5 évig tartott, ameddig el nem készült  az Electrocompaniet ZS-Acoustics AW 600 (NEMO) teljesítményerősítő továbbfejlesztett speciális változatának gyártása.


Referenciás mono végerősítő, két AW 180 monblokkok alapjára van építve és hídba kötve. Mindkét oldala teljesen szimmetrikus, minimális zajszint, FTT tápegység technológia, teljesítmény 600 / 1200W 8/4 Ohm mellett, fogyasztás 230W terhelés és jel nélkül, méretek 465x514x288mm (SzxMxM), tömeg 41kg. A továbbfejlesztett változat 3 kg-mal több.


24880 € /pár


Meghallgatom


garancia: 2 évHúzd le a manuáltNézzétek meg a Hi-Fi World Awards


Nézzétek meg a Hi-Fi  World

Nemo testet

2009_dec_Hi-fi-world-AWARD-NEMO.pdf
Furutech csatlakozók
vannak használva.