Nechajte si poradiť vašimi ušami

Ochrana osobných údajov     © 2024 Zalan Schuster

ZS Acoustics

Oszlopos hangsugárzók:

Dynaudio-ZS Acoustics Emit M30 Special Edition


Az Emit M30-as hangsugárzónak a tuningolt, hangilag tökéletesített speciális verziója. Az egyedüli cél érdekében modifikált, hogy a lehető legjobban szóljon. Az eredeti hangsugárzó gyártója több szempontot is figyelembe vett (az átlagos vásárló elvárásai, az ár, a megjelenés stb.), amelyek kompromisszumokhoz vezettek. A bemutatott változtatások megszüntették ezeket a kompromisszumokat. A hangszórók, hangdobozok és a hangváltó koncepció kivételével minden meg volt változtatva.

A hangváltóban a legjobb Mundorf kondenzátorok vannak használva, az MCap SUPREME SilverGold.Oil.

A kondenzátorok nagy tisztaságú ezüstöt és több mint 1% tisztaságú aranyat használnak, amelyet egy polipropilén fóliára raknak le, és az egész tekercset speciális olajjal impregnálják. A kondenzátorok így olyan tulajdonságokra tesznek szert, amelyek gyönyörű térhatású és részletes hangzást nyújtanak, finom hangokkal.

Továbbá a hangváltóban a legjobb Mundorf fóliatekercsek vannak használva. OFC oxigénmentes rézből készültek. Az elektromos és hővezető képesség az OFC-kábelezésben a legmagasabb a többi rézfajtához képest. Ez lehetővé teszi a homogén tulajdonságokat és a stabil viselkedést. Lásd a tekercs rezgési grafikonját. A Mundorf fóliatekercsek rezgése a legkisebb, ezért csökkentik a mikrofónia interferenciáját. Dynaudio fóliatekercseket szintén használ de csak az Evidence és a Consequence Ultimate Edition sorozatban. Ezzel jelentősen csökkentve van a mikrofónia interferenciája a hangváltóban. A mikrofónia interferenciáját a hangváltóban lévő alkatrészek rezgése okozza a hangszórók membránjának mozgása álltal, ami interferenciát, zavarást okoz a hangban.

Kerámia ellenállások helyett egyedi készítésű Mundorf M-Resist Ultra réz-mangán filmellenállások vannak használva a hangváltóban, amelyeknek nincs induktivitása a kerámia ellenálláshoz képest. A magasabb frekvenciákon létrejövő hang nem hangzik olyan szemcsésen, mint az eredeti kerámia ellenállások használata esetén, és természetes a hang leadása.

A hangdoboz belsejében ZS Acoustics Baritone fólia hangszórókábel (opcionális) van használva. Forrasztás van használnak a Faston csatlakozók helyett a hangszórók csatlakoztatásához. Mindent kiváló minőségű, ezüsttartalmú és ólom nélküli AudioQuest cínnel van forrasztva.

A hangelnyelő a dobozok belsejében kiváló minőségű, pontosan erre a célra feldolgozott juhgyapot van használva, amely jobban kiegyensúlyozott hangzási tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eredetileg használt szintetikus akusztikus hab. A szintetikus akusztikus hab túl csillapítja a magas frekvenciákat, ezért megöli a magas hangokat. A belső visszaverődések részben a nagy frekvenciák áthatolnak a hangszóró membránján, így a dobozban lévő anyag elnyelése nem csak alacsony frekvencián fontos. A mélyhangszóró mínusz 6db hangerővel játszik 3,6 Khz–en.

A hangszórókhoz, minőségi erősítőt ajánlok, hogy a hang tulajdonságai jobban feltűnjenek. Jó erősítővel alacsonyabb frekvenciákat is képesek kiadni magukból, mint ahogy azt Dynaudio eredetileg leírta a műszaki adatokban.

Bár ezek a változtatások megnövelték a hangszóró költségeit, a hang reprodukciója annyira javult, hogy megtérült. A Dynaudio-ZS Acoustics Emit M30 hangsugárzó ezzel a módosítással olyan hangtulajdonságokat szerzett, amelyek még néhány drága magasabb modellnél sincsenek és hangzás szempontjából versenyeznek velük.

Javaslom meghallgatni.


A tuningolt, hangilag tökéletesített speciális verzió a Dynaudio-ZS Acoustics Emit M30 hangsugárzó 2 év garanciával rendelkezik.


Ár 3400 €  ZS Acoustics Baritone belső kábelezéssel 4400 €


Meghallgatom


Technikai információk:

- 28 mm magashangszóró textil kupolával

- Duál rendszer 17 centiméteres középmély hangszórók MSP membránnal

- Extrém könnyű alumínium tekercsek

- Masszív alumínium öntvény hangszóró kosarak

- Fáziskiegyenlített kétutas hangváltó

- Alacsony rezonanciás MDF hangdoboz 25mm vastagságú első fallal

- Érzékenység 86 dB (2,83 V/1 m)

- IEC terhelhetőség 200 W

- Impedancia 4 Ohm

- Frekvencia tartomány 40 Hz – 23 kHz (± 3 dB) integrált NAD-ZS Acoustics C375BEE erősítővel egy 25m2 hallgató szobában már 25Hz-től mértem teljes hangerejű hangot

- 2 utas, hátsó bass-reflex

- Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység)      204x960x275mm, 20.0 kg


Nézzétek meg a katalógust


Nézzétek meg a videót a tesztről Tamással Magyar felirattal


Nézzétek meg a videót a tesztről Matéval és Romannal Magyar felirattal


Nézzétek meg a videót a tesztről Dodival és Szabolccsal

Vibration of coils.jpg

A táblázat a juhgyapjú abszorpciós együtthatóit mutatja (piros) az akusztikus habhoz viszonyítva.

A juhgyapjú kiegyensúlyozottabb és alacsony frekvenciákon hatékonyabb, mint a hab. Magasabb frekvenciákat a hab túlságosan elnyeli a középső és az alacsony hangokhoz képest, ezért úgy halljuk a hang visszaverődését, mintha halottá tenné a magas hangokat.

Mérések és további info:

Sound absorbing materials Professor Phil Joseph


Characterization of Sheep Wool as a Sustainable

Material for Acoustic Applications

Dynaudio-ZS Acoustics Emit M10