Nechajte si poradiť vašimi ušami

Ochrana osobných údajov     © 2023 Zalan Schuster

ZS Acoustics

Állványok, alátétek, kiegészítők:

ZS Acoustics kerámia rezgéscsillapító platform

HiFi lap, anti-rezonancia alátét hangszórókhoz, alkatrészekhez


Rezgéscsillapító kerámia kompozit kettős rezgéselnyelési technológiával magát a súlyt használva, valamint rezgéscsillapító betéttel a kerámialapok között és a kerámiaszigetelő platform alatt.

Javasoljuk, hogy használjon Soundcare, ISO Acoustic vagy egyéb lábakat a hangszórók, audiokomponensek alá, és helyezzék el ezt a HiFi lapot alájuk. A kerámia szigetelőplatform csúsztatható, így a hangszórókat könnyű megfelelő helyre mozgatni hallgatás közben és visszahelyezni a falhoz, hogy ne legyen útban.

Luxus megjelenés, különböző színű dizájn és motívum. A HiFi lap nagyon nehéz hangberendezést vagy hangszórókat is elbír. A kerámia szigetelőplatform tömege kb. 20 kg.


Csökkenti a nem kívánt hangrezonanciákat a hallgatószobában a bútorokban és más tárgyakban. A HiFi lap használata az audiokomponensek alatt csökkentheti vagy teljesen megszüntetheti ezeket a rezonanciákat nagyobb hangerő esetén is. Ezenkívül javítja a zene tisztaságát, dinamikáját és javítja a hang térbeliségét. A hangérzékelés kiegyensúlyozottabb. Jobban érzékeli a mély hangokat.


Kérésre más méret is legyártható.

szélesség 45 cm x hossz 45 cm x 4,5 cm vastagság és magasság 5,5 cm fa keret nélkül

szélesség 49 cm x hossz 49 cm x 4,5 cm vastagság és magasság 5,5 cm fa kerettel


249 €/db A változat ára: Metro Basalto (szürke) és Cozy Dark Brown (barna) fa nélkül


399 €/db Kivitel ára: Metro Basalto (szürke), Cozy Dark Brown (barna), Concept fekete, Extra fekete beton kivitelben fa kerettel


A fa keretek lehetnek fekete, ébenfa, szürke vagy bükkfa.


garancia: 2 év


Nézd meg a kerámia rezgéscsillapító platformról készült videót magyar felirattalSzöveg a videóhoz:

Sziasztok, szeretném bemutatni nektek a ZS Acoustics kerámia rezgéscsillapító platformját, amely hangszórókhoz és komponensekhez készült. Szilárd alapot nyújt a hangszóróknak, csökkentve a nem kívánt hangrezonanciákat a hallgatószobában, a bútorokban és más tárgyakban. Az audio komponensek alá helyezett HiFi lapok segíthetnek csökkenteni vagy teljesen megszüntetni ezeket a rezonanciákat, javítva a zene dinamikáját és térhatását. Jobban érezheti a mély hangokat, és a hangérzet kiegyensúlyozottabb lesz. Az antivibrációs kerámia kompozit dupla technológiát alkalmaz, rezgéseket szív fel a saját súlya segítségével és antivibrációs betétekkel a kerámia lapok között és alatt.

Az izolációs kerámia platformok másik előnye, hogy könnyen csúsznak a padlón. Könnyen beállíthatja a hangszórók elhelyezését az optimális hallgatáshoz. Amikor nem hallgatsz zenét, könnyedén közelebb mozdíthatod őket a falhoz, hogy ne zavarjanak.

A kerámia rezgés csillapító platformnak két fő előnye van. Az első, hogy szilárd alapot biztosít a hangszórók alatt, a második pedig az, hogy szigetel a padlótól. Szilárd alapra van tehát szükség, mert az oda-vissza mozgó membrán miatt a hangszóró ide-oda mozog. Szóval nem tud így hintázni. Mert amikor ezt csinálja, akkor azt fogjuk hallani a hangban, hogy nem játszik jól, nem játszik tisztán. Ezért fontos a szilárd alap.

Másodszor, elszigeteli a hangszórókat a padlótól, megakadályozva a rezgések átvitelét az audio komponensekbe, ahol befolyásolhatják a jelet. A rezgések átterjedhetnek a bútorokba is, és a helyiségben rezonálhatnak. Tapasztaltam olyan helyzeteket, amikor a bútorok bizonyos frekvenciákon rezonáltak és nem kívánt zajokat csináltak.

A rezgések nem terjednek át ezeken a lábakon? Tapasztalataim szerint csak kb. 50% -ban segítenek. A padló még mindig befolyásolja a hangot. A legjobb eredményeket a ZS Acoustics kerámia izolációs platformokkal értem el, még akkor is, ha olcsóbb Soundcare tüskelábak is javították a hangot. Amikor különböző lábakkal kísérleteztem a hangszóróimnál, azt találtam, hogy még a minőségi, drága tüskelábak is eltérően teljesítettek a padló típusától függően. Nem mindig érték el teljes potenciáljukat. Sőt, sikerült rosszabbítanom a hangot minőségi tüskelábakkal, amikor farost lemezt helyeztem alájuk. Ezért különböző tapasztalatokat találhattok ugyanazokkal a tüskelábakkal a HiFi rajongók között. A ZS Acoustics rezgés csillapító platformokkal hasonló vagy nagyon hasonló javulásokat értem el mindenhol, függetlenül a padló típusától.

A videón látható lakásban késő este hallgattunk zenét. A szomszéd, aki két szobával arrébb lakik, eljött panaszkodni, hogy a zenénk zavarta az alvását. Az izolációs alátétek telepítése után, zenénk már nem zavarta őt. A hang átterjedt a szomszédos lakásba a vasbeton padlón keresztül.

Most megmutatom, hogyan izolál a kerámia alátét. (Nézze meg a videót) A hangot a kontaktmikrofonon keresztül hallod. A kopogást a padlón lévő, a környezettől akusztikailag és elektromosan árnyékolt mikrofon veszi fel.

Kölcsönözheted és kipróbálhatod a rezgés csillapító platformot otthon, hogy megtapasztalhasd a hangzási rendszeredre gyakorolt   szubjektív javulásokat. A szubjektív benyomásokról többet megtudhatsz a következő videóban. Addig is, viszontlátásra.


HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
rako_concept_black.jpg vitra_brown.jpeg rako_extra_black.jpg
Basalto.jpeg
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics
HiFi doska, antirezonančná podložka pod komponenty, Zalan Schuster Acoustics